Stará dobrá peruánská Caigua – přírodní zázrak pro naše zdraví


Zajímáte se o zdravý životní styl, snažíte se své zdraví posilovat a využíváte k tomu přírodní prostředky? A slyšeli jste už o peruánské paprikookurce?

Stará dobrá peruánská Caigua – přírodní zázrak pro naše zdraví

U nás se jí říká také paprikookurka a to, protože svým vzhledem tyto dva druhy zeleniny nápadně připomíná. Pochází z Jižní Ameriky a místní jejich účinků využívají již po staletí. U nás je poměrně lehce k sehnání a významně pomáhá v boji s nemocemi a posiluje naše zdraví. Seznamte se, tohle je peruánská caigua. Co všechno vlastně umí?

pexels-photo-806427

Posílí zdraví a pomůže zhubnout

Caigua se ve své domovině – v Peru využívá hodně často. Místní o ní mluví jako o zázračné potravině, která má minimum kalorií, ale za to nesmírně mnoho účinků na lidské zdraví. Což je skvělé. Pokud držíte dietu nebo se snažíte zhubnout, tuhle podivnou paprikookurku jistě také velmi oceníte. Skutečně se doporučuje užívat ji i během redukčních diet a díky tomu, že je téměř bez kalorií, můžete se bez problémů užívat dlouhodobě.

Kromě toho je nabitá všemi důležitými a zdravý prospěšnými látkami. Obsahuje vitamíny B a C, ale také minerální látky, vlákninu, bílkoviny, pektiny, uhlovodany a tukové složky. Všichni, kdo rostlinu dobře znají a s jejím užíváním mají zkušenosti, se jasně shodují, že jde o velkého bojovníka nejen s váhou ale také cholesterolem. Účinně pomáhá snižovat hladinu špatného cholesterolu v krvi a naopak zvyšuje přítomnost dobrého cholesterolu, pomáhá chránit cévy a srdce před onemocněním a cévy i tepny pomáhá čistit od nečistot. Výrazně podporuje léčbu vysokého krevního tlaku ale i cukrovky.

pickled-jalapenos-preserve-preserved

Ani kousek nazbyt

Z rostliny se využije opravdu každý kousek, každá část – semena, odvar ze semen, šťáva v syrovém stavu, plody a listy, které působí protizánětlivě se dokonce mohou konzumovat nejen zasyrova, ale mohou se i tepelně upravovat. V Peru se plody této rostliny dokonce plní masem podobně jako u nás paprikové lusky nebo se nakládají do nálevu jako klasické okurky zavařovačky. U nás se ale užívá nejčastěji prášek z rostliny, který se doporučuje užívat pravidelně každý den a nalačno.

Posilte své zdraví s touto všestrannou rostlinou.